Linkovi

Uhapšen bivši zamjenik direktora za poslove sa strancima BiH


Službenici Državene agencije za istrage i zaštiti (SIPA) uhapsili su Izeta Nizama, bivšeg zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima, zbog sumnje da je učestvovao u organiziranom i privrednom kriminalu i korupciji.

„Nizam je osumnjičen da je od 2011. do 2015. godine, dok je vršio dužnost zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima, protuzakonito uzimao novac, robu i usluge, od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci vezani za boravak stanaca i druga statusna pitanja“, navodi se u sopćenju Tužilaštva BiH.

Prema informacijama iz Državnog tužilaštva, Nizam je novac, robu i usluge uzimao kako bi zloupotrebom položaja, pogodovao donošenju odluka u korist navedenih osoba.

„Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih krivičnih djela, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist“, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH, prenosi BIRN BiH.

Iz Tužilaštva je sopćeno da su uporedo sa hapšenjm izvršeni pretresi tri stana koji su u vlasništvu Nizama ili ih koriste njegovi srodnici.

Nakon hapšenja Nizam će biti salušan u Tužilaštvu BiH, a nakon saslušanja biće donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu.

XS
SM
MD
LG