Linkovi

Ubijen policajac nedaleko od Sarajeva, policija traga za Edinom Gačićem


Mjesto ubistva policajca Federalne uprave policije
Mjesto ubistva policajca Federalne uprave policije

Novo ubistvo policijskog službenika u Sarajevu uzdrmalo je bosanskohercegovačku javnost. Sinoć je u mjestu Suhodol kod Tarčina, na području Kantona Sarajevo ubijen pripadnik Federalne uprave policije (FUP) koji je radio na osiguranju objekta.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo za Glas Amerike je potvrđeno da je otvorena istraga protiv Edina Gačića za kojega, kako su nam kazali, postoji osnova sumnje da je počinio teško ubistvo policajca FUP-a.

Edin Gačić se također sumnjiči da je 4. februara ove godine ubio tridesetdevetogodišnjeg Sauda Sultanića u selu Brđani u mjestu Podorašac kod Konjica.

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona od tada traga za Gačićem koji je ranije osuđen na 20 godina zatvora dvije zbog dva ubistva koja je počinio, među kojima je i ubistvo njegove majke.

Gačić je, prema posljednjim informacijama, sinoć između 18 i 18:30 sati ubio policajca u blizini Objekta za edukaciju kadrova FUP-a, nedaleko od naseljenog područja.

Iz Tužilaštva KS-a su također naveli kako sve policijske snage Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije od sinoć tragaju za njim.

Mještani naselja Suhodol su kazali kako su čuli pucnje u blizini, ali da nisu znali o čemu je riječ. Nedugo nakon toga je stigla informacija da se dogodilo ubistvo.

Ubistvo policajca sinoć su s mjesta događaja potvrdili i ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i kantonalni ministar unutrašnjih poslova Admir Katica.

Danas u 12 sati je zakazana vanredna konferencija za medije na kojoj će povodom ovoga događaja govoriti predstavnici Vlade Kantona Sarajevo. U mjestu Suhodol jutros je nastavljen uviđaj, a nekoliko policijskih ekipa moglo se vidjeti na mjestu ubistva.

XS
SM
MD
LG