Linkovi

U UN-u: prijedlozi načela sigurnosti u kibernetskom prostoru


U UN-u: prijedlozi načela sigurnosti u kibernetskom prostoru
U UN-u: prijedlozi načela sigurnosti u kibernetskom prostoru

Sjedinjene Države, Kina, Rusija i još dvanaest drugih zemalja izradile su okvirna načela za poboljšanje kibernetske sigurnosti kako se kompjuterske mreže sve više doživljava kao poprište špijuniranja i svojevrsnog ratovanja

Sjedinjene Države, Kina, Rusija i još dvanaest drugih zemalja izradile su okvirna načela za poboljšanje kibernetske sigurnosti kako se kompjuterske mreže sve više doživljava kao poprište špijuniranja i svojevrsnog ratovanja. Diplomati su jučer okončali niz prijedloga za Ujedinjene narode, koji uključuju razvitak međunarodnih standarda ponašanja na Internetu, diobu informacija među zemljama o njihovim zakonima vezanim za kibernetsku sigurnost, te pomoć manje razvijenim zemljama da ojačaju obranu svojih kompjuterskih mreža.

Diplomatski napredak na sigurnosti kibernetskog prostora stagnirao je posljednjih godina, ali je američki predsjednik Barack Obama to pitanje postavio kao jedan od prioriteta svoje administracije.

Druge zemlje koje su se složile s tim prijedlozima su: Bjelorusija, Brazil, Britanija, Estonija, Francuska, Indija, Izrael, Italija, Južna Afrika, Južna Koreja, Njemačka i Qatar.

XS
SM
MD
LG