Linkovi

U svijetu 16 miliona oboljelih od koronavirusa, preko 4 miliona u SAD


Znak za obavezno nošenje maski u Miami Beachu (Foto:AP/Lynne Sladky)
Znak za obavezno nošenje maski u Miami Beachu (Foto:AP/Lynne Sladky)

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu došao je do 16 miliona, od toga je u Americi zaraženo 4,1 miliona ljudi, prema Univerzitetu Johns Hopkins. 

U Brazilu je zaraženo 2,3 miliona ljudi, u Indiji 1,3 miliona.

Skoro 146.500 hiljada ljudi preminulo je od koronavirusa u SAD, najviše u saveznoj državi New York 32.608.

Najgore pogođena država je Florida, koja je po broju slučajeva pretekla New York, prema podacima agencije Reuters.

Preko 9.300 novih slučajeva zabilježeno je na Floridi u nedjelju, čime je sa 423.855 slučajeva ova država došla na drugo mjesto, iza Californije koja je na prvom mjestu po broju zaraženih sa 448.497 slučajeva. New York je na trećem sa 415 827 oboljelih.

Zaraza se i dalje širi Floridom dok republikanski guverner Ron DeSantis i dalje odbija da preporuči nošenje maski i želi da otvori škole u avgustu.

Sa druge strane, država New York uspijeva da drži virus pod kontrolom, sa zatvorenim radnjama, restoranima i uz obavezno nošenje maski.

Texas je jedna od teže pogođenih država, sa 391.000 oboljelih od koronavirusa. Guverner Greg Abbott kaže da će biti poseban izazov sa urganom Hana koja se obrušila na na tu državu u subotu.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG