Linkovi

U srušenom NATO helikopteru poginula Kanađanka, petoro nestalih


Kanadski premijer Džastin Trudo objavio je danas da je jedna pripadnica kanadskih vojnih snaga poginula a još pet vojnika se vodi kao nestalo u udesu vojnog helikoptera angažovanog u misiji NATO, prenosi RSE.

Helikopter se srušio sinoć u Jonskom moru između Grčke i Italije.

"Juče se helikopter kraljevske mornarice angažovan u misiji NATO koji je prevozio šest pripadnika Kanadskih oružanih snaga srušio u Jonskom moru kod grčke obale", rekao je Trudo.

On je rekao da je jedna žrtva nađena a da se pet vodi kao nestalo, i dodao da su svi oni heroji.

"Nadamo se da ćemo naći nestale", rekao je Trudo.

Pronađeno je tijelo vojnika Ebigejl Koubrou, potvrdio je načelnik generalštaba kanadske vojske Džonatan Vens.

Helikopter je učestvovao u NATO vježbi kod obale Grčke kada se desila nesreća, prema navodima Kanadskih oružanih snaga. On je bio raspoređen na fregati HMCS Frederikton, prenosi AP.

Vraćao se na fregatu kada je sa njim izgubljen kontakt.

Snimač podataka leta je nađen a uzrok nesreće je za sada nepoznat, rekao je Hardžit Sadžan, kanadski ministar odbrane na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kanadskim premijerom.

Olupina kanadskog helikoptera angažovanog u operaciji NATO, koji je u srijedu uveče nestao, pronađena je u Jonskom moru između Grčke i Italije, saopštili su danas grčki vojni izvori.

"Dijelovi helikoptera pronađeni u zoni na moru pod kontrolom Italije, a Grčka je poslala helikopter svoje ratne mornarice u operaciju spasavanja", rekli su grčki izvori.

XS
SM
MD
LG