Linkovi

U Srbiji vanredno stanje. U Crnoj Gori se zatvaraju kafići, tržni centri, restorani


Serbia Virus Outbreak
Serbia Virus Outbreak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio je vanredno stanje na cijeloj teritoriji Srbije.

"Proglašava se vanredno stanje na teritoriji Republike Srbije. Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, a to je upravo u ovom trenutku", rekao je Vučić u jučerašnjem obraćanju javnosti koji je prenosila televizija.

On je apelovao na penzionere da ne napuštaju svoje domove u narednim danima i zamolio ih da to poštuju, da ne bi morala da bude uvedena obavezujuća odluka.

"Od sutra (ponedeljak) nema škole, nema fakulteta, nema teretana...", rekao je Vučić dodajući da će nastava biti organizovana preko televizije i da škole neće raditi do kraja školske godine.

Bolnice u kojima se liječe zaraženi od koronavirusa od jutros čuva vojska, kao i najvažnije institucije, dok policija sprovodi nadzor nad izolacijom.

"Onaj ko bude prekšrio odredbu o izolaciji, dobiće tri godine zatvora", rekao je Vučić.

Crna Gora: Preventivne mjere

Vlada Crne Gore izdala je u nedjelju novi set mjera protiv širenja koronavirusa u zemlji koje podrazumijevaju zatvaranje granica za strance i izolaciju crnogorskih državljana na povratku iz inostranstva, te zatvaranje kafića, restorana, tržnih centara, dječjih igraonica i fitnes centara, saopštili su zvaničnici.

Nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti saopšteno je da se zabrana ulaska strancima ne odnosi na one sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, kao i strance koji upravljaju motornim vozilima za prevoz prehrambene robe.

Zvaničnici su naveli da promet roba ostaje nesmetan, uz posebne mjere zdravstveno-sanitarnog nadzora, pooštrenog zdravstveno-sanitarnog nadzora ili mjera karantina prema licima koja upravljaju prevoznim sredstvima.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG