Linkovi

U novom nastavku "Pirata s Kariba" glumi i legenda Rolling Stonesa Keith Richards


U novom nastavku "Pirata s Kariba" glumi i legenda Rolling Stonesa Keith Richards
U novom nastavku "Pirata s Kariba" glumi i legenda Rolling Stonesa Keith Richards

Ova je uloga pripala Richardsu nakon što je Johhny Depp otkrio da je izgled glavnog junaka bio inspiriran ovim članom sastava “The Rolling Stones”

Film koji se temeljio na jednom od parkova u Disneylandu postao je 2003. godine hit širom svijeta. Johhny Depp tumači lik kapetana Jacka Sparrowa u serijalu “Pirati s Kariba,” čiji se četvrti nastavak upravo počinje prikazivati u američkim kinima.

Uvijek pomalo pripit, no rijetko pijan, kapetan Jack ponovno se vraća, zbunjujući britanske vlasti u 18. stoljeću, dok po morima traži blago. Ovog puta radi se o razvikanoj Fontani mladosti. Karta koja vodi do ovog mitičnog potočića došla je u njegove ruke, i on se ponovno nađe u sukobu sa svojim protivnikom, piratom Barbassaom.

Geoffrey Rush je opet u ulozi Jackovog rivala, i za svoj lik kaže da je svjestan da je svakim danom sve stariji, te je odlučio promijeniti strane i sada radi za samog kralja Georgea II. To je naravno razljutilo Jacka Sparrowa, što cijelu priču čini još boljom.

U ovom nastavku, Jack i Barbossa imaju zajedničkog neprijatelja, pirata Blackbearda, kojeg glumi Ian McShane.

Blackbeardov pomoćnik je njegova kći Angelica koja je imala romantičnu vezu s kapetanom Jackom Sparrowom, nekad davno, još prije vremena prvog dijela ovog serijala. Lik Angelice tumači španjolska glumica Penelope Cruz.

Film je sniman na lokacijama u Porto Ricu, na Karibima, kao i na nekoliko povijesnih lokacija u Britaniji. Redatelj Rob Marshall, čiji ranija ostvarenja uključuju “Chicago” i “Nine,” kaže da je snimanje ovog filma, premda je bilo potpuno drugačije nego njegova ranija djela, ipak imalo nečeg poznatog u sebi. Karizmatičnog Jacka Sparrowa i ovog puta, naravno, glumi Johhny Depp, koji kaže da će ga se moći vidjeti i u petom nastavku ove avanture, pa i dalje.

Rock and roll legenda Keith Richards tumači lik Jackovog oca. Naime, ova je uloga pripala Richardsu nakon što je Johhny Depp otkrio da je izgled glavnog junaka bio inspiriran ovim članom sastava “The Rolling Stones.”

XS
SM
MD
LG