Linkovi

U Nizozemskoj mogući razvod u - hotelu


U Nizozemskoj mogući razvod u - hotelu
U Nizozemskoj mogući razvod u - hotelu

Bračni parovi u Nizozemskoj od sada mogu svoj brak okončati u udobnosti hotelske sobe. Sve prepirke, diskusije i sporazumi mogu se ublažiti s advokatima i posrednicima u samo jednom vikendu - u Hotelu za rastave

Bračni parovi u Nizozemskoj od sada mogu svoj brak okončati u udobnosti hotelske sobe. Sve prepirke, diskusije i sporazumi mogu se ublažiti s advokatima i posrednicima u samo jednom vikendu - u Hotelu za rastave.

Večera za dvoje, čaša vina, rasplamsana vatra u kaminu - sve su to znakovi ugodnog boravka u nekom hotelu. Međutim, u Hagu, u Nizozemskoj, parovi imaju mogućnost jednog drugačijeg boravka: u svrhu okončanja braka. Za fiksnu cijenu omogući im se da se sastanu s posrednikom poput Anne Marie Van As u udobnosti lijepog hotela i da imaju sva zakonska dokumenta za razvod spremna u jednom vikendu. Ona kaže da takav koncept olakšava bolan proces razvoda:

"Jako dobro su nam poznati negativni učinci procesa rastave, osobito na djecu. Zbog toga je kombinacija posredovanja i ugodne okoline s relativno kratkim vremenom u kojem se rastava može završiti stvarno fantastična."

Ideju o Hotelu za rastave osmislio je Jim Halfens, nizozemski poduzetnik koji je uposlio nekoliko odvjetnika i posrednika za rastave koji se brinu, između ostalog, o troškovima alimentacije i pravima na posjet djetetu. On kaže da je to vrlo brz način okončanja braka:

"Kad gosti napuste hotel, znači da je posao obavljen. Nakon toga još samo moramo, u skadu sa zakonom u Nizozemskoj, predati sporazume o rastavi sucu, što obično traje nekoliko tjedana. Ali, što se stranki tiče, one su sve obavile."

Prije nego što se upišu za ostanak u hotelu, parovi moraju proći intervju, a jedan od uvjeta je da međusobno komuniciraju. Jedan muškarac koji je koristio ovu hotelsku uslugu nije želio odati svoj identitet za televiziju. Predstavivši se kao "Hans," u telefonskom intervjuu je izjavio da je bio zadovoljan cijelim procesom:

"Kad moja žena i ja ne bi bili u hotelu na razgovorima, izašli bi u grad i opustili se uz piće i večeru."

Glasnogovornica hotela Carlton Ambassador, Ninke Bons, kaže da gosti Hotela za rastave imaju nešto drugačiji tretman:

"Tretiramo ih kao bilo koje druge goste, ali s više pozornosti, kako bi, recimo, bili sigurni da ne lutaju sami po hotelu. No, mi to radimo vrlo diskretno. Osim toga, obično bismo naše goste upitali kako im se svidio boravak u hotelu, ali smatramo da u slučaju gostiju Hotela za rastave to nije primjereno," rekla je glasnogovornica Hotela Carlton Ambassador.

XS
SM
MD
LG