Linkovi

U New Yorku, Gorana Gulišija s nakitom, a Saša Maksimiljanović s odjećom


Konzul Marjan Gubić, Gorana Gulišija i Saša Maksimiljanović
Konzul Marjan Gubić, Gorana Gulišija i Saša Maksimiljanović

Kolekcije za modernu, slobodnu, samosvjesnu ženu, koja ne robuje modnim trendovima, opisuje ih Gulišija

U njujorškom Sohou, u prostorijama butika Dušica Dušica, prošli je tjedan održan zajednički modni show dvije hrvatske dizajnerice – Saše Maksimiljanović, modne kreatorice i dizajnerice odjeće, i Gorane Gulišije, dizajnerice nakita. Kako nismo mogli otputovati u New York, Žorž Crmarić je, nakon modnog showa, telefonski popričao s Goranom Gulišijom.

ŽC: Gorana, ovaj daleki put, preko Atlantika, koji ste ti i Saša prešle dolazeći ovamo, što to znači za vaše kreacije?

GG: Pa, u svakom slučaju, dolazeći iz jedne male zemlje, htjele smo se predstaviti široj publici, koja bi je svakako mogla prepoznati. U Hrvatskoj je način odijevanja prilično dobar, to je više neki arty stil, pomaknuti smo od mode, tako da smo smatrali da bi New York, kao jedna velika svjetska modna sila, to mogao prepoznati.

ŽC: Dakle, to je bio modni show, a ne klasična modna revija?

GG: Nije bila klasična modna revija. To je bio show u realizaciji jedne beogradske režiserke. Ona je od toga napravila mali modni show, vrlo kratko ali jako simpatično i jako dobro posjećeno. Između ostalih, bio je hrvatski konzul i njegova obitelj. Sve u svemu, baš je bila onako mala predstavica. U svakom slučaju, za četvrti mjesec spremamo nešto malo veće, u suradnji sa Sanjom Bešlić, koja je sve i organizirala.

ŽC: Što vaše kolekcije ustvari poručuju?

GG: Ovo je definitivno kolekcija za modernu, slobodnu, samosvjesnu ženu. Daleko je odmaknuta od svih modnih trendova. Znači, ne prati ništa. A, što se tiče Saše Maksimiljanović, poznato je da ono što se kupilo prije trideset godina se nosi i dan danas. To su obično kupci koji su malo samosvjesniji, više umjetnički raspoloženi, tako da imam osjećaj da poprilično pripada New Yorku, zasad više New Yorku nego Hrvatskoj.

ŽC: Onda, do slijedećeg puta u New Yorku.

XS
SM
MD
LG