Linkovi

U New Orleansu uveden policijski sat nakon uragana Ida


Downtown New Orleans is seen at dawn during a blackout in the city after Hurricane Ida made landfall in Louisiana, August 31, 2021.
Downtown New Orleans is seen at dawn during a blackout in the city after Hurricane Ida made landfall in Louisiana, August 31, 2021.

U New Orleansu je u utorak uveče, 31. avusta, uveden policijski sat, dva dana pošto je uragan Ida pogodio obalu američke savezne države Luizijane, i tačno 16 godina od kada je u udaru uragana Katrina poginulo više od 1.800 ljudi.

U Luizijani su poginule četiri osobe, a spasioci su započeli potragu za ljudima koji su ostali izolovani poslije uragana. Kako se voda povlači, vidi se šteta duž obale Meksičkog zaliva u SAD, javlja agencija Frans pres (AFP).

Gradonačelnica New Orleansa LaToja Kantrel (LaToya Cantrell) izjavila je da je uvela policijski sat u gradu, u kome pojedini dijelovi i dalje nemaju struju.

Ida, koja je sad tropska oluja, kreće se prema dolinama Tenesija i Ohaja.

Naučnici su upozorili na povećanje aktivnosti raznih ciklona zbog zagrijavanja površine okeana i klimatskih promjena, što predstavlja sve veću prijetnju naseljima na obalama širom svijeta.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG