Linkovi

U napadu na televiziju u Tirani, ubijen radnik obezbjeđenja


Sjedište televizije Top Channel u Tirani
Sjedište televizije Top Channel u Tirani

Jedan radnik obezbjeđenja izgubio je život u noći između nedelje i ponedeljka, kada su nepoznate osobe pucale na sjedište nacionalne televizije Top Channel u Tirani.

TIRANA -Policija je saopštila da je ubijeni bio zaposlen u firmi za obezbjeđenje zgrade televizije.

Počinioci i motiv pucnjave nisu poznati, a istraga je u toku.

Televizija Top Channel javila je da je čuvar Pal Kola izgubio život nakon što je na njega pucano oko jedan ujutru.

Kako su saopštili čelnici televizije, na autoputu Kavaja oko 30 kilometara od lica mjesta, pronađeno je ukradeno zapaljeno vozilo za koje se sumnja da pripada počiniocima.


Incident su osudili i lokalni i strani lideri i zatražili hitnu istragu.

Američka ambasada u Tirani objavila je da "najoštrije osuđuje napad na Top Channel" izražavajući saučešće porodici žrtve.

"Pozivamo policiju da sprovede sveobuhvatnu istragu i počionice privede pravdi", objavljeno je na Facebooku ambasade.

Predsjednik Albanije Bajram Begaj napisao je da "težak zločin" u kojem je život izgubio stražar Pal Kola organi reda moraju što prije da rasvijetle.

Predsjednica Skupštine Lindita Nikola je istakla da je „napad oružjem na nacionalnu televiziju Top Channel i ubistvo jednog od pripadnika obezbjeđenja ozbiljan događaj koji zahtijeva hitnu i profesionalnu akciju organa reda".

Premijer Edi Rama je izjavio da „zločinačka agresija na Top Channel, koja je rezultirala gubitkom života radnika obezbjeđenja, zahtijeva jasan odgovor nadležnih organa".


Lider opozicione Demokratske partije Enkelejd Alibeaj izjavio je da je napad vatrenim oružjem i ubistvo čuvara Top Channela "ozbiljan događaj i krivično djelo", što je najoštrije osudio.

„Sinoćni napad je napad na medije, na slobodu govora, ali je i ozbiljan napad na javnu bezbjednost u zemlji“, naglasio je Alibeaj.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG