Linkovi

U Mozambiku trodnevna žalost, Zimbabve pokopava žrtve ciklona


Drone footage shows destruction after Cyclone Idai in the settlement of Praia Nova, which sits on the edge of Beira, Mozambique, March 18, 2019
Drone footage shows destruction after Cyclone Idai in the settlement of Praia Nova, which sits on the edge of Beira, Mozambique, March 18, 2019

Mozambik i Zimbabve očekuju da će broj žrtava ciklona Idai biti veći od 1000.

U Zimbabveu danas pronalaze nove žrtve i sahranjuju ih, a u Mozambiku je proglašena trodnevna žalost zbog žrtava u ciklonu Idai, jednom od najrazornijih koji je pogodio južnu Afriku u posljednjih nekoliko decenija, prenosi AP.

Broj poginulih raste u obje zemlje, mada će tačan broj žrtava i kolika je pričinjena materijalna šteta biti poznati kada se povuče voda prouzrokovana obimnim padavinama.

Prema raspoloživim podacima, oko 300 ljudi je izgubilo život u Zimbabveu, dok u Mozambiku ima zasad 200 poginulih a njihov broj se povećava.

Predsjednik Zimbabvea Emerson Mnangagva posjetiće danas teško pogođenu planinsku zajednicu Čimanimani na istočnoj granici sa Mozambikom.

Mozambijski predsjednik Filipe Njusi izjavio je ranije ove nedjelje da očekuje da će broj žrtava biti "veći od 1.000".

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG