Linkovi

U Manili proslavljena 33. obljetnica smrti Elvisa Presleyja


Slavljenici u šljokičastim trapez-hlačama, s dugim zaliscima i plavim ‘antilop’ cipelama okupili su se na natjecanju imitatora zvijezde pop glazbe i 'Kralja rock-and-rolla'

16. kolovoza ove godine obilježena je 33. godišnjica smrti američkog pjevača Elvisa Presleyja. Proslave njegova života održavaju se na raznim stranama svijeta, pa tako i u Manili, glavnom gradu Filipina.

Slavljenici u šljokičastim trapez-hlačama, s dugim zaliscima i plavim ‘antilop’ cipelama okupili su se uoči obljetnice smrti Elvisa Presleyja, na natjecanju imitatora ove nezaboravne zvijezde pop glazbe. Chito Bertol osnivatelj je Kluba prijatelja Elvisa Presleyja:

"Nama je Elvis bio najveći. Nitko se s njim ne može uspoređivati. Nakon što je otišao, mi smo morali nastaviti. Mi moramo nastaviti."

Dvadeset dva natjecatelja iz nekoliko generacija glasno je pjevalo Elvisove klasične izvedbe – od sedamdeset-trogodišnjeg Waltera Pereza, koji dodatno zarađuje imitirajući Elvisa, do četrnaestogodišnjaka Christiana Angpinga koji je rođen puno kasnije od Elvisove smrti i otkrio Elvisa gledajući video klipove na YouTubeu:

"To je neponovljivo. Njegov je glas neponovljiv, jer nitko danas ne može zvučati kao on."

Među natjecateljima bio je jedan stranac – biznismen Eddie Lombardo. Odrastajući u Sydneyju u Australiji, on je godinama imitirao “Kralja rock-and-rolla:”

"Morate izvući suštinu Elvisovog nastupa. Morate se ‘ubaciti’ u njegovo raspoloženje i način na koji je pjevao i na koji je unosio osjećaje u pjesmu. Svatko može pjevati pjesmu, ali u njoj se moraju čuti i osjećaji."

Eddy je, izgleda, upravo to i učinio. Pobjednik večeri? Eddie Lombardo podijelio je prvo mjesto i 20 tisuća pezosa s još jednim biznismenom, Junom Espinosom. Klub prijatelja Elvisa Presleyja brzo se širi i neprestano osniva na novim lokacijama širom Azije.

XS
SM
MD
LG