Linkovi

U Luizijani raste broj mrtvih poslije udara uragana Ida


Neki dijelovi Luizijane mogli bi da budu bez struje i mjesec dana
Neki dijelovi Luizijane mogli bi da budu bez struje i mjesec dana

Broj žrtava uragana Ida u Luizijani porastao je na 12, a strahuje se da bi ih moglo biti još, saopštio je guverner te savezne države Džon Bel Edvards. 

Luizijana je bila prva na udaru Ide i više od milion stanovnika ostalo je bez struje, a neki je i danas nemaju. Bel Edvadrs je objasnio da se mnogi sada oslanjaju na generatore i da je 12 ljudi stradalo od trovanja ugljen-monoksidom usljed korištenja generatora.

Dvoje korisnika jednog staračkog doma stradala su kada je uragan srušio skladište u koje su bili evakuisani, pa je u toku istraga, saopštili su nadležni.

Trenutno struju nema više od 718 hiljada potrošača u Luizijani. Veliki problem su i izuzetno visoke temperature i vlažnost vazduha.

U naletu Ide na istočnoj obali SAD poginule su desetine ljudi.

Njujork i Nju Džerzi su među najgore pogođenim državama. Poginule su najmanje 44 osobe, javni prevoz je kolabirao, nije bilo struje. Najavljeno je da će pogođena područja u utorak posjetiti predsjednik SAD Džo Bajden.

Novu prijetnju predstavlja i uragan Lari koji se približava sjeveroistoku SAD.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG