Linkovi

U crkvi u kojoj je pjevala kao dijete, Whitney Houston će biti i ispraćena na posljednji počinak


U crkvi u kojoj je pjevala kao dijete, Whitney Houston će biti i ispraćena na posljednji počinak

Ispred baptističke crkve New Hope, u Newarku, prijatelji i obožavatelji ostavljaju poruke i cvijeće u znak oproštaja od zvijezde i u znak zahvale - za glas koji, kako piše u porukama, nikad neće biti zaboravljen, glas koji je izazivao trnce. Kao dijete, Whitney Houston je pjevala u ovoj crkvi. Ovdje će, sutra, biti održan pogreb

Muzička i filmska zvijezda Whitney Houston preminula je u Los Angelesu, 11. februara, u dobi od 48 godina. Iako je poznato da se godinama nosila s problemima ovisnosti o alkoholu i drogama, uzrok smrti još nije utvrđen. U međuvremenu, njeno je tijelo prevezeno u njeno rodno mjesto u saveznoj državi New Jersey gdje će biti pokopano. Stižu i njeni poklonici, izbliza i iz daleka.

Ispred baptističke crkve New Hope, u Newarku, prijatelji i obožavatelji ostavljaju poruke i cvijeće u znak oproštaja od zvijezde i u znak zahvale - za glas koji, kako piše u porukama, nikad neće biti zaboravljen, glas koji je izazivao trnce. Kao dijete, Whitney Houston je pjevala u ovoj crkvi. Ovdje će, sutra, biti održan pogreb.

Samo nekoliko gradskih blokova dalje, tijelo Whitney Houston leži u Whigham Funeral Home. Direktorica Carolyn Whigham znala je Whitney, kako sama kaže, još i prije nego što je Whitney bila rođena. Apelira na medije da poštuju privatnost obitelji u ovim danima njihove duboke žalosti: “Whitney je cijeli svoj život dijelila s javnošću, njen je život bio otvorena knjiga. Ovo je zadnje zbogom i neka njena obitelj bude s njom. To nikad nije lako i nije lako kad je to netko koga znate, tko je poznat i koga ste štovali i kome ste se divili.”

Nedaleko Newarka, u East Orangeu, škola je za izvedbene umjetnosti koja nosi ime Whitney Houston - dokaz štovanja i divljenja za nju u ovom kutku Amerike. Gregory Whittle je došao u školu da bi odao poštu Whitney. S njom je odrastao i poznaje cijelu njenu obitelj: “Puno puta ste je mogli čuti dolje, u podrumu, kako pjeva. Ili kraj bazena. Sjećam se i kad je njena fotografija osvanula na naslovnici časopisa Seventeen. Nisam mislio da će postati tako velika zvijezda, ali imala je talent, dar od Boga.”

Henry Hamilton je direktor škole. I on je dobro poznavao Whitney. Njegov ured krase njene fotografije. S puno topline govori o Whitney: “Bila je vrlo tiha, mala, zvali smo je Nippy, prekrasno dijete. Svatko ima problema u životu, tako je i ona. Ali u svojih je 48 godina Whitney dala toliko dobre glazbe, snimila toliko albuma, dala toliko divnih pjesama, toliko hitova.”

Whitney Houston je bila div u glazbenoj industriji. Umrla je, ali živjet će vječno u onima koje je dirnula… bilo osobno bilo svojom glazbom.

XS
SM
MD
LG