Linkovi

U BiH 5 umrlih i 188 novozaraženih


A medical staff attends to a woman as she arrives to test for coronavirus, at a hospital in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 06 July 2020.
A medical staff attends to a woman as she arrives to test for coronavirus, at a hospital in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 06 July 2020.

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini (BiH) od posljedica korona virusa preminulo je pet osoba, dok je 188 novozaraženih.

Od toga, u Federaciji BiH (FBIH) tri osobe su preminule dok su 143 pozitivne na virus SARS-CoV-2, dok su u Republici Srpskoj (RS) preminule dvije, a 45 osoba zaraženo korona virusom.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković pozvao je građane da se pridržavaju preporuka o nošenju maski na otvorenom.

“U skladu sa trenutnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, kao i činjenicom da je u Republici Srpskoj pogoršana epidemiološka situacija, te da postoji transmisija virusa u zajednici, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske daje preporuku da se maske upotrebljavaju i na otvorenom, u situacijama u kojima nije moguće održati fizičku distancu od dva metra”, rekao je Zeljković na konferenciji u Banja Luci.

Epidemiologinja u Institutu za javno zdravstvo RS Jelena Đaković Dević rekla je da se u Univerzitetskom kliničkom centru RS na liječenju nalazi 58 pacijenata, a u ostalim bolnicama u tom entitetu 188.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG