Linkovi

U BiH 253 novozaraženih, šest osoba preminulo


A medical staff attends to people as they arrive to test for coronavirus, at a hospital in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 01 July 2020.
A medical staff attends to people as they arrive to test for coronavirus, at a hospital in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 01 July 2020.

U Bosni i Hercegovini (BiH) u posljednja 24 sata registrirano je 253 novih slučajeva zaraze korona virusom, objavili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

U Federaciji BiH (FBiH) testirano je 1.029 uzoraka, od kojih je 159 pozitivno na korona virus.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Srednjobosanskom, Bosanskopodrinjskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 97.868 uzoraka, a korona virus je potvrđen kod 8.929 osoba.

Trenutno je u tom bh. entitetu aktivno 3.309 slučajeva.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su četiri smrtna ishoda. Preminula su dva muškarca iz Sarajeva, jedan muškarac iz Gračanice i žena iz Goražda.

U Republici Srpskoj (RS) registrovana su 94 nova slučaja korona virusa, a nakon testiranja 525 uzoraka.

Prijavljena su i dva smrtna slučaja.

Banja Luka je je grad s trenutno najviše zaraženih osoba u RS-u, a registrovan je 21 slučaj.

Slijedi Doboj sa 8 slučajeva, Mrkonjić Grad sa 7, Pale sa 5 te Derventa, Foča i Šamac u kojima su potvrđena po četiri slučaja zaraze.

Dо sаdа је u Rеpublici Srpskој pоtvrđеnо 5.788 slučајеvа korona virusа, а prеminulo je ukupnо 206 оsоba kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа kоrоnа virus.

U Rеpublici Srpskој do sada je tеstirаna 55.881 оsоbа.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG