Linkovi

U BiH 16 novozaraženih virusom COVID-19, sedam u Tešnju


A health worker measures the temperature of a woman outside a hospital in Sarajevo, May 26, 2020
A health worker measures the temperature of a woman outside a hospital in Sarajevo, May 26, 2020

U poslednja 24 časa u Republici Srpskoj (RS) testirano je ukupno 595 laboratorijskih uzoraka na prisustvo virusa korona koji je potvrđen kod 8 osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Rаdi sе о čеtiri žеnskе i čеtiri muškе оsоbе, оd kојih su dviје mlаđе, čеtiri srеdnjе i dviје stаriје živоtnе dоbi. Prеmа mјеstu prеbivаlištа tri оsоbе su iz Bаnjаlukе, dviје iz Kоtоr Vаrоšа i pо јеdnа iz Dеrvеntе, Mоdričе i Dоbоја.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u posljednja 24 sata testirano je 279 uzoraka na prisustvo korona virusa, a 10 je bilo pozitivnih, izjavila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) generalna direktorica KCUS-a prof.dr. Sebija Izetbegović.

U pitanju je ukupno osam novozaraženih, sedam osoba je iz Tešnja a jedna iz Bosanskog Novog. U dva slučaja riječ je o retestiranju.

Ukupno do sada u RS, sa osam novozaraženih, zabilježeno je 1438 potvrđenih slučajeva zaraze novim korona virusom, u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) uzevši u obzir novih osam zaraženih, ukupan broj do sada zaraženih korona virusom je 1093. Ukupno je 157 preminulih na području cijele države.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG