Linkovi

U "Besmrtnicima," Henry Cavil tumači Tezeja koji spašava ljudski rod


U "Besmrtnicima," Henry Cavil tumači Tezeja koji spašava ljudski rod
U "Besmrtnicima," Henry Cavil tumači Tezeja koji spašava ljudski rod

Epska bitka prijeti svijetu kad se kralj Hiperion, gonjen žudnjom za vlašću, zaputi osloboditi Titane i s njihovih prijestolja na Olimpu svrgnuti bogove

Drevna verzija avanture vraća se na filmske ekrane s osvježenim pogledom na grčku mitologiju u novom filmu "The Immortals," Besmrtnici.

Epska bitka prijeti svijetu kad se kralj Hiperion – gonjen žudnjom za vlašću – zaputi osloboditi Titane i s njihovih prijestolja na Olimpu svrgnuti bogove. Premda je sudbina ljudskog roda na kocki, vrhunski bog Zeus je zabranio svojim olimpskim besmrtnicima da se petljaju u zemaljska pitanja. Ali, on ipak ima svog odabranika: mladog seljana koji posjeduje odlike dostojne junaka.

Engleski glumac Henry Cavil glumi tog junaka, Tezeja. Premda je njegov prikaz Tezeja tek površno temeljen na mitološkom utemeljitelju Atene, Cavil kaže da su mu drevne legende i mitovi pomogli u oblikovanju njegovog lika: "Oduvijek sam volio čitati priče iz mitologije i povijesti i bilo što nalik tome. Kao dječak, obožavao sam takve priče, s njima sam odrastao."

Tezej je moćan i moralan, ali Cavil kaže da je bilo vrlo važno da on ne izgleda kao da je savršen: "Da bi se dobro odglumilo junaka, mislim da se glumac mora potpuno usredotočiti na mane i sumnje koje muče junaka. Inače, on postaje pomalo dosadan ako je predobar u svemu što radi. Dakle, treba se fokusirati na one stvari koje toj osobi čine život teškim. Upravo zato, kad prevlada te stvari, on je još više junačan."

Luke Evans glumi Zeusa i, premda se šali kako je stalno šetao scenom odjeven u svoje božanske odore, ovaj velški glumac kaže da je sve to dio njegovog lika: "Morao sam biti i otac, i kralj, i vrhunski autoritet i netko tko je star tisuće godina. Da bi se došlo u taj mentalni sklop nema smisla razmišljati 'gle, kako luckasto izgledam u ovom zlatnom ogrtaču ili kruni od mesinganog lišća na glavi.' Morate sami u to vjerovati da bi mogli i glumiti."

U međunarodnoj glumačkoj postavi nalazi se i Freida Pinto, iz Mumbaija, poznata po ulozi u filmu Slumdog Millionaire. Ona glumi proročicu Fedru, dok američki veteran filma Mickey Rourke oživotvoruje krvoločnog kralja Hiperiona.

Redatelj Tarsem Singh smješta radnju u nadrealistički krajolik stvoren kombinacijom scenografije i digitalne tehnologije.

Dodajmo još da glavni junak filma Besmrtnici, Henry Cavil glumi i najvećeg junaka moderne mitologije, Supermana, u novom filmu Man of Steel, koji će se u kinima pojaviti 2013. godine.

XS
SM
MD
LG