Linkovi

U Afganistanu poginuo tisućiti američki vojnik


NATO savez je priopćio da je jedan pripadnik američkog kontingenta smrtno stradao u eksploziji na cesti na jugu te zemlje što je tisućita američka žrtva od početka rata u toj zemlji

NATO savez je priopćio da je jedan pripadnik američkog kontingenta smrtno stradao u eksploziji na cesti na jugu te zemlje što je tisućita američka žrtva od početka rata u toj zemlji. Do ovog dolazi u trenucima dok se u Afganistanu razmješta dodatnih 30 tisuća vojnika u sklopu pojačanja koje je odobrio predsjednik Obama i dok se koalicijske snage pripremaju za proširivanje ofenzive u području Kandahara, pokrajini u kojoj je utemeljen talibanski pokret.

Arturo Munoz, poznavatelj prilika u Afganistanu kaže da će sa širenjem američkih operacija u Afganistanu neizbježno doći do povećanja broja poginulih Amerikanaca. Glavni američki zapovjednik u toj zemlji, general Stanley McChrystal izjavio je prošlog tjedna da je glavni cilj kampanje na jugu Afganistana uvjeravanje Afganistanaca da okrenu leđa talibanima, preuzimanje sigurnosti u njihove ruke te da podrže središnju vladu u Kabulu. Američki general kazao je da se može očekivati povećano nasilje kako koalicijske snage budu ulazile u područje pod kontrolom talibana.
XS
SM
MD
LG