Linkovi

Twilight Saga Eclipse - novi nastavak filmske sage o vampirima


The Twilight Saga: Eclipse
The Twilight Saga: Eclipse

Ako ikoji film može biti suparnik Svjetskom nogometnom prvenstvu u smislu nestrpljenja globalne legije obožavatelja, ondfa je to novi, treći nastavak ljubavne priče o tinejđerki Belli i njezinom obožavanom, besmrtnom vampiru Edwardu.

Ustvari, sve je počelo prije nekoliko godina s prvim filmom, adaptiranim prema iznimno popularnim ljubavnim pričama spisateljice Stephanie Meyer. Saga je bila nastavljena prošle godine filmom "New Moon", a sad, u trećem nastavku "Eclipse", tvrdoglava srednjoškolka Bella i dalje treba potvrđivati svoju ljubav prema Edwardu, blijedom i pomalo tugaljivom tinejđeru ... koji to ustvari - nije. Edward je star više od stotinu godina, no, kao vampir, ostaje vječno mlad. Za slučaj da to samo po sebi nije dovoljan problem za njihovu vezu, tu je i Bellin najbolji prijatelj još iz djetinjstva, Jacob Black. Ne samo što je on ljubomoran na Edwarda, nego je i vukodlak, zakleti neprijatelj svih vampira.Rastuća napetost između Edwarda i Jacoba mora, međutim, pričekati neko bolje vrijeme jer se na njihov gradić Forks, u državi Washington, sruči mnogo veći problem. Netko stvara vojsku vampira i ona stiže u Forks. Približavanje ove nove opasnost dovodi do sklapanja prilično nategnutog saveza između vukova i neumrlih.

Taylor Lautner ponovno glumi vukodlaka Jacoba. Sada, kao osamnaestogodišnjak, kaže da je odrastao zajedno sa svojim likom. Edwarda glumi, kao i prije, mladi engleski glumac Robert Pattinson. Njemu se, pak, kako kaže, najviše sviđa što mu najnoviji film iz serije Twilight daje priliku da dublje uroni u svoj lik i njegovu ne-uvijek-najlakšu sudbinu. Ratrgana između te dvojice mladića je Kristen Stewart, koja se vraća u ulozi Belle. Ona zna da se, da bi ostala s Edwardom, mora odreći svog smrtnog života i postati, kao i on, vampir.

Film režira engleski redatelj David Slade, koji, isto tako poput svojih prethodnika, najtežim dijelom svog posla smatra udovoljavanje svim očekivanjima ljubitelja popularne serije tinejđerskih romana. Na kraju, kažimo, da to još nije kraj: saga se nastavlja obradom posljednje knjige, "Breaking Down", koja je podijeljena u dva filma. Prvi od njih naći će se u kinima 2011. godine.

XS
SM
MD
LG