Linkovi

Twitter najavio zabranu reklame za Sputnjik i Russia Today


Sjedište kompanije Twitter u San Franciscu
Sjedište kompanije Twitter u San Franciscu

Društvena mreža Twitter najavila je da će blokirati reklame ruskih medija Sputnjik i Russia Today (RT) na svojoj platformi.

Kompanija je na svom blogu saopštila da je preduzela taj korak “u okviru svojih stalnih napora da se zaštiti integritet korisničkog iskustva”.

Twitter se poziva na izvještaj američkih obavještajnih službi iz januara ove godine u kojem je zaključeno da je ruska vlada pokušala da se miješa u američke predsjedničke izbore 2016. godine

“Ranije ove godine, američka obavještajna zajednica imenovala je RT i Sputnjik kao medije preko kojih se sprovode nastojanja ruske vlade da se umiješa i poremeti predsjedničke izbore 2016. godine, što nije nešto što želimo na Twitteru”, navodi se u saopštenju kompanije.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Maria Zakharova odgovorila je na zabranu nazivajući je “još jednim agresivnim korakom” u cilju blokiranja RT-a.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG