Linkovi

Tužilaštvo BiH preuzima predmet nabavke 100 respiratora


Sastanak između glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, dužnosnika SIPA-e, Tužilaštva Kantona Sarajevo i Agencije za javne nabavke.

Tužilaštvo BiH preuzet će predmet nabavke respiratora za Federaciju BiH od firme Srebrena malina u vlasništvu Fikreta Hodžića, autora knjige „I ja sam iz Srebrenice” i tv voditelja.

Prethodno je predmet o nabavci 100 respiratora iz Kine plaćenih oko 10,5 miliona maraka formiralo Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

U nadležnost Tužilaštva BiH ova nabavka prelazi nakon današnjeg sastanka glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić sa dužnosnicima SIPA-e, sarajevskog tužilaštva i Agencije za javne nabavke, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH kažu da je SIPA izvršila provjere navoda o nezakonitostima prilikom nabavke spornih respiratora i nakon ocjene do sada poznatih činjenica utvrđeno je da je u ovom predmetu postoji nadležnost Tužilaštva BiH.

Ugovor o kupovini respiratora potpisali su direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik Srebrne maline Fikret Hodžić.

U BiH je do sada stiglo 80 respiratora. Srebrena malina, koja je respiratore nabavila iz Kine, bavi se preradom i konzerviranjem voća i povrća.

XS
SM
MD
LG