Linkovi

Trump traži debatu sa Bidenom


Biden - Trump
Biden - Trump

Bivši predsjednik Donald Trump, koji je odbio biti u debati sa rivalima za republikansku nominaciju, rekao je u ponedjeljak da želi odmah ući u debatu sa američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

"Želio bih da raspravljam s njim sada jer bismo trebali debatirati. Trebali bismo debatirati za dobrobit zemlje", rekao je Trump u radijskoj emisiji koju vodi konzervativni komentator Dan Bongino.

Na pitanje novinara tokom putovanja u Las Vegas u ponedjeljak o Trumpovom pozivu na debatu, Biden, demokrata, je rekao: "Da sam na njegovom mestu, i ja bih želio da raspravljam o sebi. On nema šta da radi."

Iako je najveći kandidat u republikanskoj utrci za suočavanje sa Bidenom na izborima 5. novembra, Trump je odbio je zahtjev republikanske rivalke Nikki Haley da uđe u debatu s njom.

Trumpovi komentari odražavaju želju da se fokusira na vjerovatnu izbornu utakmicu s Bidenom, koji je u subotu pobijedio na predizborima demokrata u Južnoj Karolini i očekuje se da će biti demokratski predsjednički kandidat.

Haley, bivša guvernerka Južne Karoline i ambasadorica Ujedinjenih naroda u vrijeme Trumpovog mandata, nalazi se na drugom mjestu iza Trumpa u istraživanjima javnog mnijenja, ali je obećala da će ga i dalje osporavati za nominaciju.

Tramp i Biden su dva puta debatovali tokom trke 2020. Treća debata je otkazana nakon što je Trump bio pozitivan na COVID-19 i odbio je učestvovati u virtuelnom događaju. Tradicionalno se održavaju tri predsjedničke debate.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG