Linkovi

Trumpov savjetnik za nacionalnu bezbjednost: Za sada očigledno da su Biden i Harris pobjednici


Robert O'Brien, savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće.

Robert O'Brien​, savjetnik aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa za nacionalnu bezbjednost, izjavio je da će omogućiti, kako se izrazio, profesionalni prenos vlasti na tim koji predvodi demokratski kandidat Joe Biden – ukoliko Biden bude proglašen pobjednikom predsjedničkih izbora.

Očigledno stvari za sada izgledaju tako”, rekao je O'Brien.

Savjetnik Donalda Trumpa, govoreći na Globalnom bezbjednosnom forumu, poručio je da, iako se nada da će Trump osvojiti drugi četvorogodišnji mandat, sarađivati sa novom administracijom na čelu sa Bidenom i potpredsjedničkom kandidatkinjom Kamalom Harris.

Ako bude postojala nova administracija – oni zaslužuju vrijeme kako bi se uključili i počeli primjenu svoje politike. Ako se potvrdi da su Biden i Harris pobjednici, a trenutno očigledno tako izgledaju, imaćemo veoma profesionalnu tranziciju kada je riječ o Savjetu za nacionalnu bezbjednost. U to nema sumnje”, rekao je O'Brien.

On je ukazao i da mu se čini da je Biden spreman da imenuje tim profesionalaca u Savjetu za nacionalnu bezbjednost.

Sjajna stvar je što su ovo Sjedinjene Američke Države. Politička vlast se prenosila uspješno – čak i u najspornijim periodima”, zaključio je O'Brien.

Donald Trump, aktuelni predsednik i republikanski kandidat, od dana održavanja izbora kritikuje izborni proces u SAD – tvrdeći da je glasanje, kako kaže, bilo namješteno i da će biti proglašen pobjednikom u nekoliko država u kojima je Biden, prema izbornim projekcijama, već odnio pobjedu – postavši izabrani predsjednik SAD-a.

Trump i njegova kampanja do sada nisu uspjeli da pruže validne dokaze za tvrdnje o neregularnosti izbora koje su doprinijele da prema projekcijama, skor iznosi 306 prema 232 glasova Elektorskog koledža u korist Trumpa.

Rok da države potvrde izborne rezultate ističe 8. decembra. Takođe, po zakonu države su obavezne da do 14. decembra odrede elektore koji će izabrati novog američkog predsjednika.

XS
SM
MD
LG