Linkovi

Trump tvrdi da je bivši šef FBI lažno svjedočio u Kongresu


Bivši direktor Federalnog istražnog biroa James Comey svjedoči u Kongresu (arhivski snimak)
Bivši direktor Federalnog istražnog biroa James Comey svjedoči u Kongresu (arhivski snimak)

Predsjednik Donald Trump je danas rekao da "nikada nije tražio" od bivšeg šefa Federalnog istražnog biroa (FBI) Jamesa Comeyja da obustavi istragu protiv njegovog nekadašnjeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna o njegovim kontaktima sa ruskim ambasadorom u Washingtonu.

Trump je twitovao da je Comey lagao kada je u junu svjedočio u Kongresu da mu je Trump rekao kako se nada da on "može da nađe način da ostavi to po strani, da ostavi Flynna na miru, jer je on dobar momak".

Najnovija današnja primjedba predsjednika Trumpa pada dva dana pošto je Flynn rekao da se osjeća krivim, jer je lagao agente FBI o razgovorima koje je imao sa bivšim ruskim ambasadorom Sergeyjom Kislyakomm prije godinu dana u nedjeljama prije nego što je Trump preuzeo položaj u Bijeloj kući.

U nizu twitova Trump je napao vodeće medije njegovim omiljenim epitetom "lažne vijesti" i Comeya zbog njegove prošlogodišnje istrage poražene Trumpove protivkandidatkinje, Hillary Clinton, zbog njene upotrebe privatnog i mail servera dok je bila na položaju državne sekretarke.

Trump je naveo da su berzanski investitori u petak izgubili "mnogo miliona dolara" zbog "lažnog i nepoštenog" izvještvanja televizijske mreže ABC da će Flynn svjedočiti da mu je Trump, dok je još bio kandidat, "dao direktive da kontaktira ruske zvaničnike.

Specijalni istražitelj Robert Mueller vodi krivičnu istragu o umiješanosti Rusije u prošlogodišnje izbore.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG