Linkovi

Američki i sjevernokorejski zvaničnici se sastali na granici dvije Koreje


Donald Trump i Kim Jong-un
Donald Trump i Kim Jong-un

Američki i sjevernokorejski zvaničnici sastali su se u nedjelju na granici dvije Koreje u okviru priprema za mogući samit SAD i Sjeverne Koreje, dok je sjevernokorejski lider Kim Jong-un potvrdio riješenost da se sastane sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Pjongjang i Washington nastavljaju sa realizacijom planova za održavanje samita 12. juna, nakon što je Trump u četvrtak odlučio da ga otkaže, da bi dan kasnije promijenio mišljenje.

"Američka delegacija razgovara sa sjevernokorejskim zvaničnicima u Panmundžomu ( u demilitarizovanoj zoni). Nastavljamo sa pripremama za sastanak predsjednika i sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una", saopštila je portparolka State Departmenta Heather Nauert.

Portparolka Bijele kuće Sarah Sanders saopštila je da je američki tim otputovao u Singapur, gdje bi samit trebalo da bude održan, da bi radio na logistici.

Južnokorejski predsjednik je prethodno u nedjelju rekao da se sa Kimom, na iznenadnom sastanku u subotu, saglasio da se samit Sjeverne Koreje i SAD mora održati.

Sjevernokorejski lider potvrdio je da je posvećen "potpunoj" denuklearizaciji Korejskog poluostrva i planiranom sastanku sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, rekao je u nedjelju južnokorejski predsjednik.

Razgovori u vezi sa planiranim samitom SAD i Sjeverne Koreje 12. juna u Singapuru i dalje su u toku, a predstavnici američke administracije rade na tome da dogovore detalje, rekao je predsjednik SAD Donald Trump novinarima u Ovalnoj kancelariji u subotu uveče.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG