Linkovi

Trump odložio sastanak sa danskom premijerkom zbog Grenlanda


This combination of file photos created Aug. 20, 2019 shows Denmark's Prime Minister Mette Frederiksen (L) and U.S. President Donald Trump.
This combination of file photos created Aug. 20, 2019 shows Denmark's Prime Minister Mette Frederiksen (L) and U.S. President Donald Trump.

Američki predsjednik Donald Trump odložio je planirani sastanak sa premijerkom Danske Mete Frederiksen zbog njene nezainteresovanosti da razgovara o mogućoj kupovini danske autonomne teritorije Grenlanda.

Nakon "komentara Mete Frederiksen da nije zainteresovana da razgovara o kupovini Grenlanda, odložiću sastanak planiran za dvije nedelje za neko drugo vrijeme...", tvitovao je Trump.

Sastanak američkog predsjednika i danske premijerke bio je planiran početkom septembra.

Pošto je Vol strit džurnal prvi objavio da je Tramp zainteresovan da kupi Grenland, danske i vlasti Grenlanda odmah su saopštile da nije na prodaju.

Tramp nije negirao zainteresovanost za kupovinu, ali je rekao da ne planira da gradi na ostrvu.

Na Grenlandu se decenijama nalazi američka vazduhoplovna baza.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG