Linkovi

Trump: 640 američkih vojnika ostaje u sastavu KFOR-a na Kosovu


ARHIVA - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg (drugi s leva), obilazi vojnike u sedištu KFOR-a u Prištini (Reuters/Hazir Reka)
ARHIVA - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg (drugi s leva), obilazi vojnike u sedištu KFOR-a u Prištini (Reuters/Hazir Reka)

Oko 640 američkih vojnika, koji su trenutno u sastavu KFOR-a, ostaće na Kosovu, kao dio snaga koje broje ukupno oko 4.000 ljudi, potvrdio je predsjednik SAD Donald Tramp u pismu koje je poslao predsjedavajućoj Predstavničkog doma demokratkinji Nensi Pelosi i drugom najvišem zvaničniku Senata, republikancu Čaku Grasliju.

Radi se o pismu u kojem, kako se navodi, predsednik Trump i njegova administracija, u skladu sa Rezolucijom o ratnim moćima (Zakon 93-148), nastoje da Kongres bude uvek obaviješten o razmještanju oružanih snaga SAD opremljenih za borbu širom svijeta.

U dijelu pisma o Kosovu, Tramp navodi da "SAD nastavljaju da daju doprinos snagama KFOR-a, koje predvodi NATO u saradnji sa lokalnim vlastima, bilateralnim partnerima i međunarodnim institucijama, kako bi se odvratila obnovljena neprijateljstva na Kosovu".

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG