Linkovi

Arapska liga osudila priznavanje Jerusalema


Arapska liga održala vanredni sastanak osudivši odluku SAD-a da priznaju Jerusalem za glavni grad Izraela
Arapska liga održala vanredni sastanak osudivši odluku SAD-a da priznaju Jerusalem za glavni grad Izraela

Libanske sigurnosne snage su ispred američke ambasade u Bejrutu koristile vodene topove i suzavac da bi rastjerale libanske i palestinske demonstrante koji protestuju protiv odluke predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jerusalem za glavni grad Izraela.

Demonstranti u Berjutu su danas bacali predmete na američku ambasadu i spaljivali lutke sa likom Donalda Trumpa, kao i američke i izraelske zastave.

Hiljade palestinskih izbjeglica žive u Libanu.

U Indoneziji gdje živi najveća muslimanska populacija na svijetu, hiljade demonstranata su u nedjelju u glavnom gradu održale demonstracije ispred američke ambasade.

Ranije je arapska liga održala vanredni sastanak ministara inostranih poslova u Kairu i osudila odluku predsjednika Trumpa da prizna Jerusalem za glavni grad Izraela.

"Trumpova odluka je opasan razvoj događaja koji stavlja SAD u poziciju pristrasnog u korist okupacije i kršenja međunarodnih zakona i rezolucija", navela je Arapska liga u saopštenju nakon tog sastanka.

Ministri inostranih poslova su apelovali na Vijeće sigurnosti UN-a da usvoji rezoluciju kojom se osuđuje Trumpova odluka.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG