Linkovi

Trump: Doktor Fauci će svjedočiti pred Senatom


Donald Trump
Donald Trump

Predsjednik Donald Trump rekao je u utorak da će glavni zdravstveni zvaničnik Anthony Fauci svjedočiti naredne nedjelje u Senatu, na pretresu o odgovoru zemlje na koronavirus, ali da nije mogao da svjedoči u Predstavničkom domu, u kojem većinu imaju demokrate. 

Trump je u obraćanju novinarima u Bijeloj kući branio odluku da spriječi Faucija, koji je glavni ekspert za zarazne bolesti, da svjedoči u donjem domu Kongresa i optužio demokrate da pokušavaju da mu "smjeste", da ga mrze i da žele da pobijede na predsjedničkim izborima u novembru.

Dr. Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci

"Predstavnički dom je namještaljka. Predstavnički dom je grupa ljudi koji mrze Trumpa. U odbore su stavili sve koji mrze Trumpa. Predstavnički dom bi trebalo da se srami, demokrate bi trebalo da se srame zato što ne žele da uspijemo. Žele da budemo nesujpešni da bi pobijedili na izborima, na kojima ne mogu da pobijede", rekao je Trump.

Fauci, koji je na čelu Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, trebalo bi da 12. maja svjedoči pred senatskim Odborom za zdravstvo, obrazovanje, rad i penzije.

Od Faucija je traženo da 6. maja svjedoči u pododboru Predstavničkog doma koji nadzire zdravstvene programe, ali je Bijela kuća saopštila da bi njegovo svedočenje bilo "kontraproduktivno".

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG