Linkovi

Bidenovo i Trumpovo obraćanje


Trump - Biden
Trump - Biden

Biden i Trump obratili su se svojim pristalicama dok pristižu rezultati predsjedničkih izbora.

„Iskreno, pobijedili smo na izborima i sada treba da obezbjedimo da njihov integritet bude očuvan”, poručio je Donald Trump, republikanski kandidat na američkim predsjedničkim izborima, u obraćanju svojim pristalicama.

Agencija Associated Press (AP) navodi da predsjednička utrka nije završena jer niti jedan kandidat nije osigurao 270 elektorskih glasova potrebnih za pobjedu.

Još nisu stigli rezultati iz nekoliko ključnih država, poput Pennsylvanije, Georgije i Michigana, piše AP.

Američki predsjednik je rekao i da planira da se obrati Vrhovnom sudu - rekavši da želi da se glasanje obustavi. Poručio je, ne iznoseći dokaze, da su izbori bili prevara američke janvosti.

Ukazao je da njegov tim nije očekivao pobjede u nekim državama - dodavši da su trijumfi ostvareni u državama Ohio, Georgia, Sjeverna Karolina i drugim državama.

Joe Biden, kandidat Demokratske stranke na predsjedničkim izborima, rekao je da će biti potrebno vrijeme da se prebroje i objave izborni rezultati i da nije gotovo dok i posljednji glas ne bude izbrojan.

„Održite vjeru pobijedićemo“, poručio je Biden svojim pristalicama kojima se obratio u gradu Vilmingtonu u državi Delaware.

Izrazio je očekivanje da će osvojiti elektorske glasove u američkoj državi Pennsylvaniji.

„Pun sam optimizma u vezi sa ishodom izbora”, istakao je Biden u obraćanju pristalicama u državi Delaware.

Predsjednik Donald Trump saopštio je da će se i on uskoro obratiti javnosti i naglasio da se radi o "velikoj POBJEDI".

„Vodimo sa velikom razlikom, ali oni pokušavaju da POKRADU izbore. Nikad im nećemo dozvoliti da to učine. Ne može se glasati pošto se birališta zatvore!”, naveo je Trump u tweetu, koji je Twitter označio i naveo da sadrži podatke u vezi sa izborima koji su „osporeni i mogu da budu obmanjujući u vezi sa izborima ili nekim drugim građanskim procesom”.

XS
SM
MD
LG