Linkovi

Tri žrtve novog napada u Izraelu


Arhiv - Izraelski vojnik na Zapadnoj obali. (Foto: AP Photo/Nasser Nasser)
Arhiv - Izraelski vojnik na Zapadnoj obali. (Foto: AP Photo/Nasser Nasser)

Najmanje tri osobe ubijene su u napadu u gradu Elad, u centralnom Izraelu, saopštili su zdravstveni zvaničnici.

Policija je saopštila da je incident, koji se dogodio dok su Izraelci slavili dan nezavisnosti, po svemu sudeći teroristički napad. Postavljene su i policijske blokade da bi se uhvatio napadač koji je u bjekstvu.

Gradonačelnik Elada pozvao je građane da ne izlaze napolje dok bezbjednosne snage patroliraju gradom. Hitna služba saopštila je da su dvije osobe teško povrijeđene.

U Izraelu je proteklih nedjelja zabilježeno više uličnih napada. Prije Elada, Palestinci i pripadnici arapske manjine ubili su 15 osoba, među kojima i tri policajca i jednog čuvara, u napadima u izraelskim gradovima i na Zapadnoj obali čije su mete uglavnom bili civili.

Izraelske vlasti odgovorile su hapšenjima i racijama u palestinskim gradovima i selima koji su često dovodili do sukoba, dok je broj Palestinaca koje su izraelske snage ubile od početka godine porastao na najmanje 40. Među žrtvama su oružani pripadnici militantnih grupa, napadači i prolaznici.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG