Linkovi

Tri osobe povrijeđene u pucnjavi nedaleko od Chicaga


Policijska uprava Gurnee. (Fotografija preuzeta sa Facebook naloga policije u Gurneeju)
Policijska uprava Gurnee. (Fotografija preuzeta sa Facebook naloga policije u Gurneeju)

Tri osobe su povrijeđene u pucnjavi na parkingu zabavnog parka sjeverno od Chicaga, saopštila je policija.

Pucnjava se dogodila u nedjelju uvečer na parkingu zabavnog parka Six Flags Great America, udaljenog oko 72 kilometra sjeverno od Chicaga, saopštila je policijska uprava Gurnee.

"Pucnjava nije bila slučajan čin, već je izgledalo kao ciljani incident koji se dogodio izvan parka", navodi policija u saopštenju objavljenom na Facebooku.

Prema početnoj istrazi, policija je rekla da je vozilo ušlo na parking te se nastavilo kretati prema prednjem ulazu u park. Osobe su izašle iz automobila i potom pucale na drugu osobu na parkingu prije nego što su se udaljili, saopštila je policija.

Dodatni detalji o osumnjičenima, uključujući broj ljudi koji su pucali, nisu odmah objavljeni.

17-godišnji dječak iz Aurore, Illinois, imao je ranu na butini, a 19-godišnja žena iz Appletona, Wisconsin, ranu na nozi, saopštila je policija. Prevezeni su u bolnicu, a rane nisu opasne po život. Treća žrtva je zadobila povredu ramena i odbila je da bude prebačena u bolnicu.

U saopštenju Six Flags Great America navodi se da je obezbjeđenje parka odmah reagovalo zajedno sa službenicima Gurneeja.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG