Linkovi

Novi ruski napad dronovima na Ukrajinu, poginule tri osobe


Oštećena zgrada nakon ruskog napada u gradu Rzhyshchiv, u Kijevskoj regiji, Ukrajina 22. mart 2023.
Oštećena zgrada nakon ruskog napada u gradu Rzhyshchiv, u Kijevskoj regiji, Ukrajina 22. mart 2023.

Ukrajinske vlasti saopćile su u srijedu da su u napadu ruskih dronova tokom noći poginule najmanje tri osobe u regiji Kijev.

Državna služba za vanredne situacije saopštila je da su dronovi pogodili školski objekat u Ržiščivu, oko 60 kilometara južno od glavnog grada, oštetivši dva studentska doma i obrazovnu zgradu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je u srijedu na Tviteru da su ruski napadi preko noći uključivali "20 iranskih ubojitih dronova ubojica, plus projektili, brojne granate".

"Svaki put kada neko pokuša da čuje riječ 'mir' u Moskvi, tamo se izdaje još jedno naređenje za zločinačke udare", rekao je Zelenski.

Ukrajinski lider je rekao da uspjeh njegovih snaga "približava mir" dok je pozvao na globalno jedinstvo i poštovanje sankcija usmjerenih na Rusiju.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG