Linkovi

Treća potvđena optužnica: Uz Eseda Radeljaša sudit će se i njegovoj djeci, te ljekarima


Esed Radeljaš u sudnici, 13. april 2017.
Esed Radeljaš u sudnici, 13. april 2017.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio najnoviju optužnicu protiv Eseda Radeljaša, a kojom su obuhvaćena njegova djeca i dvoje ljekara.

Prema navodima iz optužnice, Esed, Amra i Admir Radeljaš tereti se da
su uz posredovanje ljekara sarajevske Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ Eldine Bešlagić i Dragiše Đogovića pokušali izdejstvovati puštanje iz pritvora Eseda Radeljaša.

Esed, Amra i Amir su optuženi za davanje nagrade ili druge koristi za trgovinu uticajem dok su Edina Bešlagić i Dragiša Đogović optuženi za krivično djelo primanje nagrade druge koristi za trgovinu uticajem.

Ovo je treća potvrđena optužnica protiv Radeljaša.

Prema optužnici iz decembra prošle godine, Radeljaš je, kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo na svoj privatni račun usmjerio oko 114 hiljada, a riječ o novcu iz budžeta namijenjenog za finansiranje političke stranke BOSS, a što je Radeljaš iskoristio za otplatu kredita.

Prva optužnica Tužilaštva Kantona Sarajevo se veže za isplatu milion maraka Radeljašu.

Prema optužnici, on je dobio zemljište od općine Novi Grad za oko 50.000 KM i obećao izgradnju objekta. Međutim, to nije urađeno u zakonskom roku i zemljište mu je oduzeto. Radeljaš je zatražio odštetu, a u konačnici mu je nezakonitim putem isplaćeno oko million KM.

XS
SM
MD
LG