Linkovi

Trumpov savjetnik za unutrašnju bezbjednost iznenada podnio ostavku


Tom Bossert, arhivska fotografija
Tom Bossert, arhivska fotografija

Savjetnik Donalda Trumpa za unutrašnju bezbjednost Tom Bossert iznenada je podnio ostavku. On je posljednji u nizu visokih zvaničnika koji su napustili Trumpovu administraciju.

Razlog njegove ostavke nije saopšten, ali se ona desila dan pošto je John Bolton i zvanično postao savjetnik za nacionalnu bezbjednost, treći u proteklih 15 mjeseci. CNN i Bloomberg prenose da je Bossert podnio ostavku na Boltonov zahtjev.

43-godišnji Bossert služio je u Bijeloj kući od Trumpove inauguracije, a bio je i ključni savjetnik predsjednika za cyber bezbjednost. Takođe je imao veliku ulogu u vladinom odgovoru na prošlogodišnje uragane u Texasu, Portoriku i Djevičanskim ostrvima.

“Predsjednik je zahvalan na Tomovoj posvećenosti bezbjednosti Amerike”, rekla je press sekretarica Bijele kuće Sarah Sanders. “Tom je predvodio napore Bijele kuće da odbrani zemlju od terorističkih prijetnji, ojača cyber odbranu i odgovori na neviđene prirodne katastrofe. Predsjednik mu je zahvalan na patriotskoj službi i želi mu sve najbolje.”

Od početka godine, Trump je smijenio državnog sekretara, smijenio savjetnika za nacionalnu bezbjednost, otpustio sekretara za pitanja veterana, postavio novog direrktora CIA-e i gledao kako Bijelu kuću napuštaju i drugi savjetnici, uključujući i advokata koji je upravljao Trumpovim odgovorom na istragu o ruskom miješanju u izbore 2016. godine.

XS
SM
MD
LG