Linkovi

Trump optužuje specijalnog tužioca za političku pristrasnost, ali ne razmišlja o njegovom otpuštanju


Specijalni tužilac Robert Mueller

Jedan od glavnih advokata Bijele kuće rekao je da predsjednik Donald Trump ne razmatra otpuštanje specijalnog tužioca Roberta Muellera, kojeg je u nizu tweetova u nedjelju optužio za političku pristrasnost.

“U odgovoru na medijske špekulacije i pitanja postavljena administraciji, Bijela kuća još jednom potvrđuje da predsjednik ne razmišlja o tome da otpusti specijalnog tužioca Roberta Muellera”, saopštio je advokat Bijele kuće Ty Cobb.

Predsjednik Trump optužio je Muellera za političku pristrasnost u istrazi o vezama Trumpovog izbornog štaba sa Rusijom, kao i da li je američki lider ometao sprovođenje pravde.

"Zašto Muellerov tim ima 13 tvrdokornih Demokrata, od kojih su neki velike pristalice pokvarene Hillary, a ni jednog republikanca? Nedavno je dodat još jedan demokrata - da li iko misli da je to pošteno? I ponovo, nije bilo dosluha (sa Rusijom)", komentarisao je Trump na Twitteru.

Međutim, Trump nije pomenuo da je Mueller bio registrovani republikanski birač i da se u Washingtonu smatra kao politički nepristrasan tužilac, čiju istragu Trumpove kampanje podržavaju i demokrate i ključni republikanci.

Predsjednik SAD takođe je napao dva bivša zvaničnika FBI, bivšeg direktora Jamesa Comeyja, kojeg je Trump otpustio u maju prošle godine, i bivšeg zamjenika direktora Andrewa McCabea, kojeg je u petak otpustio sekretar za pravosuđe Jeff Sessions, 26 sati prije nego što je McCabe trebalo da se penzioniše.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG