Linkovi

Trump optužuje specijalnog tužioca za političku pristrasnost, ali ne razmišlja o njegovom otpuštanju


Specijalni tužilac Robert Mueller
Specijalni tužilac Robert Mueller

Jedan od glavnih advokata Bijele kuće rekao je da predsjednik Donald Trump ne razmatra otpuštanje specijalnog tužioca Roberta Muellera, kojeg je u nizu tweetova u nedjelju optužio za političku pristrasnost.

“U odgovoru na medijske špekulacije i pitanja postavljena administraciji, Bijela kuća još jednom potvrđuje da predsjednik ne razmišlja o tome da otpusti specijalnog tužioca Roberta Muellera”, saopštio je advokat Bijele kuće Ty Cobb.

Predsjednik Trump optužio je Muellera za političku pristrasnost u istrazi o vezama Trumpovog izbornog štaba sa Rusijom, kao i da li je američki lider ometao sprovođenje pravde.

"Zašto Muellerov tim ima 13 tvrdokornih Demokrata, od kojih su neki velike pristalice pokvarene Hillary, a ni jednog republikanca? Nedavno je dodat još jedan demokrata - da li iko misli da je to pošteno? I ponovo, nije bilo dosluha (sa Rusijom)", komentarisao je Trump na Twitteru.

Međutim, Trump nije pomenuo da je Mueller bio registrovani republikanski birač i da se u Washingtonu smatra kao politički nepristrasan tužilac, čiju istragu Trumpove kampanje podržavaju i demokrate i ključni republikanci.

Predsjednik SAD takođe je napao dva bivša zvaničnika FBI, bivšeg direktora Jamesa Comeyja, kojeg je Trump otpustio u maju prošle godine, i bivšeg zamjenika direktora Andrewa McCabea, kojeg je u petak otpustio sekretar za pravosuđe Jeff Sessions, 26 sati prije nego što je McCabe trebalo da se penzioniše.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG