Linkovi

Trump demantuje promjenu stava o zidu na granici sa Meksikom


Predsjednik Donald Trump u Bijeloj kući, 17. januar 2018. godine.
Predsjednik Donald Trump u Bijeloj kući, 17. januar 2018. godine.

Predsjednik SAD Donald Trump poručio je da se njegov plan za izgradnju kontroverznog zida na granici sa Meksikom „nije promijenio od prvog dana“, pošto je šef osoblja Bijele kuće John Kelly rekao da „Trump nije bio u potpunosti informisan o kada je u kampanji govorio o imigracionoj politici i da je njegova ideja o zidu evoluirala“.

Američki predsjednik je na Twitteru još napisao da će „zid, direktno ili indirektno, ili kroz nadoknadu u dužem vremenskom periodu platiti Meksiko“, koji je inače ranije poručio da neće platiti.

Trump je napisao i da je „zid potreban za očuvanje bezbjednosti SAD, da treba da spriječi šverc droge iz Meksika i da ako nema zida – nema dogovora“.

Trump je na Twitteru komentarisao izgradnju zida uoči isteka roka u petak u ponoć za usvajanje budžeta federalne vlade.

On insistira da se uz budžet veže i novac za izgradnju zida, ali i rješavanje problema oko 800 hiljada nedokumentovanih imigranata koji su u SAD dovedeni kao djeca.

Republikanci i demokrate pokušavaju da se o tome dogovore, a Trump za to vrijeme na Twitteru poručuje da će “ako vlada ostane bez sredstava, to biti katastrofalno za američku vojsku, a da demokrate ne mare za to”.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG