Linkovi

New York Times: Trump predlagao da se migrantima puca u noge


Američki vojnici na granici SAD i Meksika
Američki vojnici na granici SAD i Meksika

Predsjednik Donald Trump predlagao je da se migrantima na američko-meksičkoj granici puca u noge da bi se usporio njihov prelazak, tvrdi se u izvještaju dnevnika New York Times.

Dnevnik prenosi da je Trump, na sastanku sa američkim imigracionim zvaničnicima u martu, predlagao ekstremne metode spriječavanja migranata da pređu južnu granicu, među kojima su postavljanje bodljikave žice na granici kroz koju je puštena struja, kao i kopanje rova, u kojem bi bile zmije i aligatori.

Trumpovim savjetnicima i saradnicima je navodno trebalo gotovo nedjelju dana da predsjednika odvrate od tih ideja, a rečeno mu je i da bi bilo nelegalno da vojnici pucaju u migrante.

NYT je izvještaj zasnovao na razgovorima sa više od 10 neimenovanih zvaničnika Bijele kuće koji su sa Trumpom razgovarali o načinima da se spriječi ilegalna imigracija na granici sa Meksikom.

Trump je tvrdnje New York Timesa nazvao lažnim vijestima i tvitovao da možda jeste oštar kada je riječ o pograničnoj bezbjednosti, ali ne toliko.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG