Linkovi

Trump optužuje demokrate da "nipodaštavaju" imigracione agente


Donald Trump (arhivski snimak)
Donald Trump (arhivski snimak)

Četiri mjeseca pred kongresne izbore, predsjednik Donald Trump ponovo je na Twitteru napao opozicione demokrate, optužujući ih da “nipodaštavaju" agente koji sprovode imigracione zakone i ne cijene njihov rad na držanju kriminalaca van Amerike.

U seriji objava na Twitteru, Trump je postavio pitanje kako demokrate, sa svojom slabom politikom kada je riječ o granicama i sprječavanju kriminala, očekuju da dobro prođu u novembru.

“Narod naše zemlje traži da bude bezbjedan”, poručio je Trump.

On je u svojim komentarima ignorisao imigracionu krizu na južnoj granici sa Meksikom, gdje se, prema medijskim izvještajima, za sada sporo sprovodi nalog federalnog sudije da se više od 2.000 djece koje su imigracioni agenti razdvojili od roditelja prilikom ilegalnog ulaska u SAD – spoji sa roditeljima.

Djeca mlađa od pet godina po tom nalogu treba da ponovo budu sa roditeljima do sljedećeg utorka, a starija djeca do 26. jula.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG