Linkovi

Tramp negirao da je htio da otpusti Malera


Predsjednik SAD na Ekonomskom forumu u Davosu
Predsjednik SAD na Ekonomskom forumu u Davosu

Američki predsjednik odbacio je izvještaje „Njujork Tajmsa“ i „Vašington Posta“ o tome da je htio da otpustiti specijalnog istražitelja Roberta Malera u junu, ali da je od toga odustao kada je advokat Bijele kuće zaprijetio podnošenjem ostavke. ​

Navodno je Don Mekgen odbio da prenese predsjednikovo naređenje Sekretarijatu za pravosuđe jer je smatrao da otpuštanje Malera izazvati još veću katastrofu po Trampa.

Tramp je u Davosu ove izvještaje natvao „lažnim vijestima“.

Robert Maler istražuje optužbe da je Trampov izborni štab bio povezan sa Rusijom u kampanji za predsjedničke izbore 2016., a istražuje se i da li je Bijela kuća opstruisala pravdu.

Prema medijskim navodima, Tramp je htio da Sekretarijat za pravosuđe otpusti Malera jer je smatrao da su postojala tri odvojena sukoba interesa koja bi ga diskvalifikovala sa čela istrage: rasprava o članarini u Trampovom golf klubu zbog koje je Maler napustio klub, zatim rad Roberta Malera za advokatsku kancelariju koja je zastupala Trampovog zeta Džareda Kušnera i činjenica da je Maler bio na intervjuu za mesto direktora FBI-a samo dan prije nego što je postao specijalni tužilac.

Trampov advokat Taj Kob odbio je da komentariše izvještaje “iz poštovanja prema Kancelariji specijalnog tužioca i procesu koji je u toku”.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG