Linkovi

Trump ne daje jasan odgovor o otpuštanju tužioca Muellera, dok njegove poteze naziva „napadom na Ameriku”


Predsjednik Donald Trump
Predsjednik Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump i dalje ne odgovara jasno na pitanje da li će otpustiti specijalnog tužioca Roberta Muellera.

Mueller je, kako izgleda, naljutio predsjednika pošto je od suda dobio dozvolu da njegov tim pretraži kancelariju Trumpovog advokata.

Trump je pretragu kancelarije Michaela Cohena nazvao “sramnom”, “napadom na Ameriku” i “novim nivoom nepoštenja”.

“Zašto jednostavno ne otpustim Muellera. Mislim da je ovo što radi sramotno, vidjećemo šta će biti, ali ovo je jedna žalosna situacija. Mnogi su mi rekli da treba da ga otpustim. A on ništa nije otkrio u istrazi”, kaže Trump.

Ali istraga napreduje i specijalni tužilac nije javno komentarisao Trumpove izjave u vezi sa istragom o miješanju Rusije.

Washington Post objavio je, pozivajući se na osobu blisku istrazi, da je Michael Cohen pod federalnom istragom zbog mogućih bankovnih i drugih finansijskih prevara. FBI je pretražio njegovu kancelariju u New Yorku i zaplijenio neke dokumente, uključujući i one o Trumpovoj navodnoj aferi sa porno glumicom.

Cohen je platio glumici Stormy Daniels 130 hiljada dolara, prije izbora 2016. godine, kako ne bi govorila o navodnoj aferi sa Trumpom iz 2006. godine.

Trump tvrdi da nije znao za isplatu. Pravnici vjeruju da je Cohenova isplata bila nelegalna u kampanji, jer jer trebalo da Stormy Daniels o tome ne priča ništa kako ne bi umanjila Trumpove šanse da bude izabran.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG