Linkovi

Tornado pogodio New Orleans, poginula jedna osoba


Uništeni domovi u New Orleansu poslije snažnih tornada (Foto: AP/Gerald Herbert)
Uništeni domovi u New Orleansu poslije snažnih tornada (Foto: AP/Gerald Herbert)

Lokalne vlasti u New Orelansu u srijedu procjenjuju štetu u istočnom dijelu tog grada nakon što je u snažnom tornadu poginula jedna osoba, dok je osam povrijeđeno, dok su razoreni domovi, oboreni dalekovodi i prevrnuta vozila.

Tornado je u utorak veče po lokalnom vremenu pogodio područje Arabi, u okrugu Sveti Bernard, srušio zgrade i prevrnuo automobile.

Portparol okruga, koji je istočno od centra New Orleansa, rekao je da su ekipe hitne pomoći pronašle tijelo 26-godišnjeg muškarca blizu njegove kuće, te je osam osoba prebačeno u bolnicu sa manjim povredama.

"Svima smo ušli u trag", rekao je portparol John Lane i dodao da su spasilačke ekipe uglavnom završile posao.

Veći dio južne Louisiane i dalje se oporavlja od uragana Ida, snažne oluje četvrte (od pet) kategorije koja je u avgustu prošle godine razorila ruralne zajednice južno od New Orleansa i odnijela više od 100 života u nekoliko američkih država i na Karibima.

Bidenova administracija je u utorak izdvojila više od milijardu 700 miliona dolara za Louisianu nakon dvije sezone razornih uragana, prenijeli su lokalni mediji.

New Orleans, grad u kojem su većina stanovnika Afroamerikanci, i dalje trpi posljedice uragana Katarina 2005. godine, jedne od najsnažnijih oluja u američkoj istoriji koja je odnela najmanje 1.800 života.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG