Linkovi

Tornada i nevrijeme u SAD: Tri žrtve, oštećene desetine kuća


Nevrijeme u Greenwoodu, Indiana (Foto: Eric Ford via TMX/via REUTERS)
Nevrijeme u Greenwoodu, Indiana (Foto: Eric Ford via TMX/via REUTERS)

Jedna osoba je poginula kada je tornado pogodio kuću u Indiani, dok su dvije osobe stradale u Arkansasu nakon što je stablo palo na njihovu kuću, u nevremenu koje je zahvatilo više američkih država.

Tornado, koji je u nedjelju pogodio kuću, bio je dio olujnog sistema koji je zahvatio okrug Martin u Indiani, prenijeli su lokalni mediji. Direktor hitnih službi za taj okrug Cameron Wolf rekao je da je povrijeđeni partner žrtve prebačen u bolnicu. Par je živio u dvospratnoj kolibi koja je uništena u oluji.

"Šteta je rasprostranjena", rekao je Wolf za PBS i dodao da je uglavnom pričinjena u seoskom području, i da gradovi nisu teško pogođeni u nevremenu.

Tornado je takođe pogodio okrug Johnson, južno od Indianapolisa, a najmanje 75 kuća je oštećeno u mjestima Greenwood i Bargersville, saopštile su vlasti.

Vatrogasna služba saopštila je da je po dobijenoj prijavi o srušenoj građevinskoj strukturi u tornadu u okrugu Johnson, pokrenula operaciju potrage i spašavanja, ali da nije bilo žrtava.

Pogođeni domovi će biti bez struje više dana, navele su lokalne vlasti.

U toku je procjena štete u više okruga u Indiani, saopštila je Nacionalna meteorološka služba. U centralnom dijelu te američke države otvorena su skloništa za one čije su kuće oštećene ili uništene.

U Arkansasu, kancelarija šerifa je saopštila da su dvije osobe poginule, a jedna povrijeđena u nedelju veče u mjestu Carlisle kada je stablo palo na njihovu kuću, prenijeli su lokalni mediji.

Zbog nevremena na srednjem zapadu i jugu, oko pola miliona mušterija je bez struje.

XS
SM
MD
LG