Linkovi

Tinejdžerski poduzetnik pretočio svoju ljubav za tehnologiju u stvaranje vlastitog biznisa


Vincent Quigg, osnivatelj TechWorlda
Vincent Quigg, osnivatelj TechWorlda
iPhone je postao jedan od najpopularnijih mobilnih telefona u Americi. Jedan 18-godišnjak iz Los Angelesa koristi svoje poznavanje iPhonea za stvaranje vlastitog biznisa; mladi je poduzetnik došao na glas u cijeloj zemlji...

Kuća u rezidencijalnoj četvrti Los Angelesa dom je TechWorldu, svojevrsnoj bolnici za iPhone naprave.

Vincent Quigg je mozak kompanije.

“Osamnaest mi je godina, pohađam koledž i glavni sam i izvršni direktor i osnivač TechWorlda. Specijaliziramo u podešavanju i popravcima iPhonea.”

Vincentova majka, Carla Quigg, kaže da je njezin sin imao smisao za biznis još od malena.

“Uvijek je nalazio načina da zaradi koji ekstra dolar. Bio je još jako mali kad je počeo.”

Quigg je TechWorld lansirao dok je bio u srednjoj školi, uz pomoć organizacije Network for Teaching Entrepreneurship ili NFTE, organizacije koja podučava poduzetništvo.

“Moja se mama razvela prije par godina i morao sam na brzinu odrasti. Da bih mogao zadržati svoj način života, morao sam naći načina da financijski ostanem stabilan, da zadržim svoj mobilni, svoj auto i slično. Morao sam biti poduzetan.”

U početku, priča Vincentova majka, imao je poteškoća u stvaranju poslovnog plana.

“Napustio je školu, što je mene jako razočaralo.”

“Bilo mi je jako teško pokrenuti nešto. Ali jednom kad mi je ideja sinula, znao sam točno što želim i onda je bilo lako, čak zabavno.”

Ne samo da se, u međuvremenu, vratio u školu, Vincent je također osvojio naslov najboljeg mladog poduzetnika na natjecanju koje je organizirala NFTE.

Estelle Reyes je izvršna direktorica te organizacije u Los Angelesu.

“Vincent ima nevjerojatni dar za predstavljanje samog sebe i svojih snova i ideja, to čini na vrlo uvjerljiv način koji angažira svakoga tko se nađe kraj njega.”

Brisa Munoz je jedna od Quiggovih mušterija.

“Potražila sam ga na Internetu, jer čula sam puno o njemu kad je osvojio naslov najboljeg mladog poduzetnika. Potražila ga, našla ga i dala mu svoj celularac na popravak.”

Biznis ide vrlo dobro, zahvaljujući uglavnom usmenoj predaji. Quigg kaže da tjedno popravi do 10 mobitela što mu donosi mjesečnu zaradu od otprilike 1500 dolara. Uposlio je dvoje ljudi. Jedna od njih je Kacee Wheeler.

“Vincent je fantastičan. Ideje mu se stalno motaju glavom. Čovjek ostaje impresioniran njegovom mladošću i motivacijom. Mene to inspirira, divim mu se.”

Kacee radi na tehničkoj strani, a Quigg se sada više bavi financijama i planiranjem.

“Jedan od mojih najvećih ciljeva oduvijek je bio biti samostalan, ne imati šefa kojega ću slušati svaki dan. Želim raditi za sebe, imati vlastiti biznis. Kad budem dobro zarađivao, znat ću da sam uspio.”

TechWorld je Quiggov prvi korak ka ostvarenju tog sna.
XS
SM
MD
LG