Linkovi

TILLERSON: Trumpove sopstvene vrijednosti o skupu rasista u Virginiji


Rex Tillerson u emisiji Fox Newsa
Rex Tillerson u emisiji Fox Newsa

Američki državni sekretar Rex Tillerson rekao je da predsjednik Donald Trump, koji je suočen sa kritikom oko odgovora na nedavni skup rasista u Virginiji, „govori za sebe o sopstvenim vrijednostima”.

Tillersonu je u emisiji TV mreže Fox News postavljeno pitanje o kritici Trumpove administracije od strane odbora Ujedinjenih nacija zbog onoga, što neki vide kao nevoljnost da se osude „rasistički nasilni događaji”.

Tillerson je rekao: „Mi u Sate Departmentu izražavamo američke vrijednosti. Mi predstavljamo američki narod, mi predstavljamo američke vrijednosti, našu predanost slobodi i podjednakom tretmanu svih ljudi širom svijeta i ta poruka se nikada nije izmijenila.”

Na dodatno pitanje da li distancira svoja gledišta od Trumpovih, Tillerson je ukazao: „Rekao sam šta sam imao da kažem. Komentarisao sam naše vrijednosti i u govoru koji sam održao prošle nedjelje u Sate Departmentu."

U tom govoru održanom 18. augusta Tillerson je osudio rasizam i rekao da „mržnja nije američka vrednost”.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG