Linkovi

Napadač na crkvu u Texasu iz američke vojske otpušten 2014. godine


U pucnjavi unutar crkve u nedjelju ujutro u blizini San Antonija u Texasu ubijeno je 26 ljudi, a najmanje 20 ranjeno. Naoružani napadač koji je otvorio vatru u crvki također je ubijen, motiv za sada nije poznat.

Napad se dogodio u mjestu Sutherland Spring koje se nalazi 48 kilometara jugoistočno od San Antonija.

Ono što je poznato, prema zvaničniku Texasa za javnu sigurnost Freemanu Martinu, jeste da je napadač kasnije identifikovan kao Devin P. Kelley.

Opisao ga je kao mladog muškarca obučenog u crnu odjeću sa zaštinim prslukom. Prvo je iz puške pucao ispred Prve baptističke crkve i nastavio pucati nakon što je ušao unutra.

Portparol američke vazduhoplovne vojske Ann Stefanek rekao je Glasu Amerike da je napadač iz vojske otpušten 2014. godine zbog nasilja u porodici.

Predsjednik Donald Trump je napisao na Twitteru da prati situaciju iz Japana, jedne od pet odrednica posjete pet zemalja Azije.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG