Linkovi

Mladi muzički talenat iz Teksasa mnoge stvari pretvara u stihove


William Graham je na ovogodišnjem festivalu u Austinu imao prvi nastup
William Graham je na ovogodišnjem festivalu u Austinu imao prvi nastup

13-godišnji sin poznatog muzičara iz Austina, Jona Dee Grahama, imao je svoj prvi nastup na ovogodišnjem festivalu South by Southwest.

Austin, glavni grad savezne države Texas, je u muzičkim krugovima poznat kao glavni svjetski grad muzike uživo, koji podržava i veliki broj lokalnih muzičkih talenata. Jedan od najnovijih pjevača i pisaca stihova na sceni je William Graham, 13-godišnji sin poznatog muzičara iz Austina Jona Dee Grahama. William je imao svoj prvi nastup na ovogodišnjem festivalu South by Southwest, koji je u Austinu održan početkom mjeseca. William je talentiran dječak koji ima interes za mnoge stvari, od muzike do inžinjerstva.

Na ovogodišnjem festivalu South by Southwest, bar Saxon je na scenu doveo već poznate pjevače iz Texasa zajedno sa njihovim mladim muzičkim talentima. Za 13-godišnjeg Williama, sina pjevača Johna Dee Grahama, to je bio prvi nastup.
Druženje sa poznatim izvođačima kao što je Jimmie Dale Gilmore je za Williama dio svakodnevnice. Njegov otac kaže da je William odrastao među muzičarima.

Kada je odrastao i učio da govori, prvo pitanje koje bi nekoga upitao je bilo-šta svirate, jer je mislio da je svako muzičar, priča John Dee Graham.

William je sada vješt gitarista i piše vlastite stihove.

Uvijek sam bio okružen muzikom i volio ići na koncerte i slušati muziku, kaže William.

On također uživa i u mirnim trenucima u jednom od prirodnih parkova u Austinu, gdje ima priliku da razmišlja o muzici, piše stihove i razmišlja i o drugim interesima.

O arhitekturi, inžinjeringu, i arhitekturi koja je u skladu sa okruženjem, kaže William.

On je uzeo časove iz tih oblasti na univerzitetu Northwestern, u okviru programa za nadarenu i talentiranu mladež. On je međutim imao poremećaj vezan za kost kuka zbog kojeg nije mogao da se bavi sportom.

Teško je živjeti i ne biti u mogućnosti da radiš stvari koje rade druga djeca. Ja sam uvijek promatrao svijet na određen način, što mi je dalo priliku da pretvorim u stihove mnoge različite stvari, kaže William.

On kaže da suosjeća sa ljudima koji prolaze kroz teškoće i koji su zlostavljani. Napisao je jednu pjesmu o djeci uhvaćenoj u vrtlog rata u Africi.

Radi se o skretanju pažnje na afričku djecu vojnike i djecu koje se odvode od kuće i kojoj se daje oružje kako bi se borili u vojsci.

William kaže da mu inspiraciju daje njegov otac, iako John Dee Graham kaže da daje samo minimalne savjete svom nadarenom sinu.

Dajem mu što je moguće manje smjernica, jer kao umjetnik on mora pronaći vlastiti način, i on to i radi.

Jon Dee Graham i njegov sin William na taj način prenose obiteljsku muzičku tradiciju.
Mladi muzički talenat iz Teksasa
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00
XS
SM
MD
LG