Linkovi

Američki i europski obavještajni dužnosnici otkrili terorističku zavjeru


Dužnosnici kažu da su napadi trebali biti slični onima u Mumbaiju 2008. godine, kad su islamski militanti zauzeli nekoliko lokacija u ovom indijskom gradu

Američki i europski obavještajni dužnosnici su priopćili kako su otkrili zavjeru da se izvrše teroristički napadi u komandoskom stilu u Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i možda i u Sjedinjenim Državama. Nisu iznijeli pojedinosti o tome što su otkrili samo su ponovili da je prijetnja vjerodostojna. Američki i britanski dužnosnici su rekli da su napadi trebali biti slični onima u Mumbaiju 2008. godine, kad su islamski militanti zauzeli nekoliko lokacija u ovom indijskom gradu.

Prema izvješćima, obavještajni djelatnici su o planiranim napadima saznali od jedno Nijemca osumnjičenog za terorizam koji je uhićen u srpnju, a sad se nalazi u američkom zatvoru u Afganistanu. Do ovih vijesti o zavjeri dolazi u vrijeme kad je policija u Parizu evakuirala po drugi put ovaj mjesec Eiffelov toranj zbog dojave da je na toj turističkoj lokaciji postavljena bomba. Ništa nije pronađeno nakon dva sata pretrage.

XS
SM
MD
LG